Špenátový nákyp se šťovíkem

31. ledna 2013 v 15:49 | Dot |  Slané pečení
Tento recept jsem zkoušela poprvé teprve nedávno a po malých korekcích k obrazu svému, jsem byla i se všemi strávníky nad míru spokojená. Pokud ovšem máte citlivější žaludky, uberte česnek i máslo.

Tak dobrou chuť!


Potřebujete (pro 4 osoby): 600 g špenátu, 1 svazek šťovíku, 3 stroužky česneku, 100 g másla, 6 lžic hladké mouky, 1 dl mléka, směs koření - majoránka, citrónová kůra, kmín a paprika (pálivá či sladká), 100 g sýra (nejlépe parmazán), 4 vejce, sůl a pepř podle chuti

Postup: špenát a šťovík očistěte a opláchněte, poté spařte vodou. Nechejte listy okapat, co nejlépe vysušte a nakrájejte na drobno. Česnek oloupejte a nasekejte či rozdeťte. Tyto ingredience s trochou másla orestujte na pánvi. Ze zbytku másla smíchaného s moukou vytvořte jíšku, vlijte mléko a přidejte ostatní ingredience, kromě bílků, ze kterých ušlehejte sníh a vmíchejte jej do zchladlé směsi.
Těstem naplňte malé zapékací mísy nebo košíčky na muffiny a pečte 20 minut na 180 stupňů.

Tip: Z tohoto receptu lze vytvořit mnoho variací, špenát a šťovík lze nahradit bramborami (musíme je nechat 20 min vařit asi 200 g,), můžeme použít několik druhů sýra či přidat sušená rajčata. Fantazii se meze nekladou…
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama