Mrkvový dort

29. ledna 2013 v 14:34 | Dot |  Bochánky, zákusky, dortíky, muffiny, ...


Tento dort mě skvěle překvapil. I když jeho příprava se může zdát poněkud "otravná" a pomalá, opak je pravdou. Při první přípravě mě provázelo pár nepříjemností jako chybějící suroviny, ale ty jsem nahradila a zjistila, že tato kombinace je mnohem lepší.



















*Recept v celém článku



Potřebujete: na dort: 250 - 300 ml slunečnicového oleje (lepší dát ho méně a dolít podle konzistence těsta), 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 300 g mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička jedlé sody, 250 g nahrubo nastrouhané mrkve

na krém: 550 g tvarohu, 5 lžiček nastrouhané citrónové kůry (čerstvé), 4 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic prosátého moučkového cukru


Postup: Troubu předehřejte na 180 stupňů a vymažte si koláčovou formu. Smíchejte olej, cukr a vejce v jedné míse, pak pomalu zašlehejte mouku, koření a mrkev. Pak pečte v troubě asi 40 minut. Poté zahřejte cukr se 3 lžícemi vody, nechejte přivést k varu a směs by měla zhoustnout. Přidejte kůru, povařte a sejměte z ohně. Smíchejte přísady na krém a po vychladnutí i uvařenou směs. Nakonec rozřízněte piškot na půl, slepte jej krémem a pomažte i celý povrch dortu.


Tip: Do těsta můžete přidat i hrozinky a oříšky. Při servírování můžete talíře ozdobit citrónovou, popř. pomerančovou kůru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kamila Kamila | E-mail | 11. února 2015 v 17:50 | Reagovat

Prosím mouku polohrubou nebo hladkou?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama