Kuře na tymiánu s pomerančovou omáčkou

31. ledna 2013 v 16:18 | Dot |  Maso

Originální a velmi chutné jídlo, skvělá volba pro ozvláštnění jídelníčku. Toto je jednoduchá charakteristika tohoto jídla, kterou už není třeba dále dopňovat.

(Ftoky dodám, mám problém se čtečkou)

*Recept v celém článku



Kuře

Potřebujete: Kuře, šťávu ze 2 pomerančů, tymián (nejlépe čerstvý), 3 stroužky česneku, 4 - 5 lžic olivového oleje, sůl a pepř


Postup: Nejprve kuře rozmrazte a pořádně umyjte, včetně vnitřní části. Pak smíchejte 3 lžíce olivového oleje, šťávu z pomerančů, tymián, sůl, pepř a nastrouhaný česnek. Kuře vložte na pekáč, polijte jej vytvořenou marinádou a pečte na 180 stupňů asi 2 hodiny.


Omáčka


Potřebujete: Šťávu a dužinu ze 3 větších pomerančů, 1 dcl bílého vína, 1 dcl plnotučného mléka nebo smetany, máslo a hladkou mouku na zásmažku, 4 snítky hřebíčku, skořici, zázvor, chilli, pepř a sůl


Postup: Smícháním mouky a másla vytvoříte zásmažku, dolijte pomerančovou šťávu s dužinou a přidejte koření. Po chvíli vaření přidejte víno i mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu, poté nechejte vařit asi 3 minuty.

Tento pokrm servírujte nejlépe s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mielle Mielle | Web | 31. ledna 2013 v 16:45 | Reagovat

Bezva ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama