Utopenci na pivu

22. října 2012 v 14:48 | Dot |  Tepeně neupravovaná jídla (utopenci, saláty...,)
Utopenci často doprovázejí různé letní kulturní akce - například festivaly. Ovšem mnoho lidí si rádo dopřeje tuto pochutinu i během roku. Není lepší dát si pravé domácí než ty kupované?
*Recept v celém článku


(Recept na 4 l sklenici)
potřebujeme: nálev: 500 ml piva, 50 ml octa, 150 ml vody, 10 kuliček celého pepře, 12 kuliček nového koření, 8 listů bobkového listu, 2 lžičky soli, 1 lžička chilli / utopenci: 15 špekáčků, 5 lžic plnotučné hořčice, 10 cibulek, 2 papriky

příprava: Vodu, pivo a ocet přiveďte k varu, přidejte koření a 5 min povařte. Papriku i cibulky nakrájejte, špekáčky nařežte a do otvorů "vmažte" hořčici a vložte nakrájené ingredience Špekáčky se zbylými kousky zeleniny vložte do sklenice a zalijte nálevem. Vložte na chladné místo a nechejte 5 dní odležet.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama