Strübli

17. října 2012 v 12:00 | Dot |  Bochánky, zákusky, dortíky, muffiny, ...

Tato smažená pochoutka má své kořeny ve Švýcarsku, kde je servírována jako dezert nebo jako pochutina k pivu. Klasická je slaná variace, ale můžete je podávat také na sladko.



*Recept v celém článku

potřebujeme: 600 g hladké mouky, 500 ml mléka, 4 vejce, sůl, 120 g másla, olej na smažení

tip: Na sladkou variantu budete potřebovat také moučkový cukr se skořicí nebo vanilkou.

příprava: Všechny ingredience smíchejte a nechejte 30 min odležet. Poté směsí naplňte cukrářský sáček a "kreslete" šneky na rozpálenou pánev. Smažte dozlatova po obou stranách. Nakonec nechejte dezert okapat. Pokud děláte sladkou variantu, stačí je obalit v cukerné směsi.

tip: Pokud budete šneky tvořit z vnější strany do středu, bude práce jednodušší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama