Salát z červené řepy aneb udělejte něco pro své zdraví

5. října 2012 v 12:00 | Dot |  Saláty
Dnes si povíme něco o červené řepě a jak z ní vytvořit velmi chutný salát. Červená řepa je bohatým zdrojem křemíku, kyseliny listové, draslíku, vlákniny a mnoha dalšího. To znamená, že má blahodárný účinek na posílení vazivové tkáně, kůže, stěn cév a kostí, reguluje činnost střev, odvádí kyselé látky z těla, aktivuje tvorbu červených krvinek, zbavuje mozek škodlivých látek atd. Jak můžete vidět, řepa je pro tělo opravdový lék. Ale pozor - není dobré jí sníst více jak 200 g, kvůli vysokému obsahu kyseliny š'tavelové.
* Recept v celém článku

potřebujeme: červenou řepu (nejlépe čerstvou - nezavařenou), kyselé okoruky, hrášky, sýr, tofu, fazole, sýr, olivový olej, sůl pepř.

postup: Pokud používáme čerstvou řepu, povaříme jí do měka a nakrájíme na drobné kostičky, pokud používáme zavařenou, scedíme ji. V míse ji dochutíme solí a pepřem, nalijeme trochu olivového oleje (2-3 lžíce by měly stačit), poté přidáme libovolné ingredience z výčtu - například okurku, sýr a fozole. Promícháíme, můžeme na chíli uložit do lednice a podáváme.

Máte další nápad na skvěle se hodící ingredience? Napište je do komentářu

Dot
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama