Domácí marshmallow

7. října 2012 v 12:00 | Dot |  Sladkosti (bonbóny,...)

Znáte je? Růžové, měkké, nadýchané polštářky, které v nejednom americkém filmu opékají nad odněm. Máte je vy vebo Vaše ratolest ráda? Naučte se, jak je udělat apoň trochu zdravě.
*Recept v celém článku

potřebujeme: 8 g želatiny, 150 cukru krupice , lžíci medu, lžíci práškového cukru, lžíci kukuřičného škrobu, dou, potravinářské barvivo (není nutné)

postup: Želatinu rozmícháme ve třech polévkových lžících vody a necháme odstát. Do hrnce napustíme 50 ml vody a přidáme do ní cukr a med a uvaříme. Tuto směs vmícháme do želetiny za stálého míchání a pomalého, postupného přilívání. Takto mícháme asi 5 minut, až se vytvoří nadýchaná hmota. Poté hmotu nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (můžeme ho potřít trochou oleje) a vložíme do lednice. Zhruba po 3 hodinách vyndáme z lednice, nakrájíme na malé kousky a obalíme je v práškovém cuku.

Co říkáte na tento recept? Povedl se Vám? Pište do kometářů

Dot
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hannelka Hannelka | Web | 7. října 2012 v 14:12 | Reagovat

Já je teda ráda nemám, ale můj prcek je miluje.....asi je vyzkouším :)

2 VvV VvV | 30. března 2013 v 20:58 | Reagovat

no já jsem přesně tento recept zkoušela a nevím,co jsem udělala špatně, protože to bylo tak tuhé,že mi to na ten plech nešlo ani dát :D

3 bon-apetit bon-apetit | 3. dubna 2013 v 19:38 | Reagovat

To neporadím, ještě se mi to nestalo, ale mohlo to být tím, že se vyvařilo velké množství vody nebo moc hustý med-nic jiného mě nenapadá:)

4 VvV VvV | 6. dubna 2013 v 13:59 | Reagovat

jo obojí je možné :D

5 Deni Deni | 6. října 2013 v 9:47 | Reagovat

Co mě napadá je, že to mohlo být moc vyšlehané, pak ta hmota tuhne ;-)

[2]:

6 ada ada | E-mail | 23. března 2014 v 15:18 | Reagovat

a co je to "duo"?

7 PadL PadL | 26. června 2014 v 18:44 | Reagovat

duo? já vidim dou a asi je to voda ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama