Cuketový nákyp

21. října 2012 v 15:22 | Dot |  Slané pečení
Tento recept nadchl mě, i celou mou rodinu. Výhodou cuketového nákypu je, že jej buď můžete podávat jako dezer i jako hlavní jídlo a také lze jej péct stylem "co dům dá".
*Recept v celém článku

potřebujeme: 30 dkg cukety, 10 dkg polohrubé mouky, 10 dkg sýra, 10 dkg salámu nebo párku, 10 ml oleje, malá cibule, stroužek česneku, sůl, pepř, kypřící prášek, bazalku

tip: Do těsta můžete přidat lžíci mléka, hrášek, mrkev. oregano nebo například majoránku.
příprava: Smíchejte mouku, olej, nastrouhaný česnek, koření popř. mléko a porádně rozmíchejte. Poté nastrouhejte cuketu, sýr, nakrájíme párek i cibuli a porádně vmíchejte do těsta. Nakonec vylijte do formy těsto a pečte na 180 stupňů asi 40 minut.
tip: Pokud holdujete pálivým jídlům, přidejte do těsta čili omáčku.
Jak Vám chutnal tento recept? S čím a jak jste jej servírovali?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama